Πρώτη προβολή Ντοκιμαντέρ "Το Πορτρέτο: Ο Γιώργος Ρόρρης ζωγραφίζει τον Ευάγγελο Αβέρωφ

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024, στα πλαίσια του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ "Το Πορτρέτο. Ο Γιώργος Ρόρρης ζωγραφίζει τον Ευάγγελο Αβέρωφ".

Το "Πορτρέτο" αποτελεί μια παραγωγή της εταιρείας Κατώγι Αβέρωφ, η οποία, τιμώντας τον ιδρυτή της, παρουσιάζει μια 30λεπτη ταινία που παρακολουθεί τον καλλιτέχνη, για περίπου δυόμιση μήνες, καταγράφοντας την πορεία της δημιουργίας του έργου "Το πορτρέτο του Ευάγγελου Αβέρωφ" έως και την τελική του ολοκλήρωση. O πίνακας εκτίθεται πλέον στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Όχημα της καταγραφής είναι η δημιουργία πορτρέτου του πολιτικού και ευεργέτη Ευάγγελου Αβέρωφ από τον ζωγράφο, ο οποίος ξεναγεί το θεατή βήμα-βήμα στη διαδικασία που ακολουθεί, μέσα από την αποτύπωση της αγωνίας του, της καλλιτεχνικής του ιδιοσυγκρασίας, των χρωμάτων και της προσπάθειας προσέγγισης της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Ευάγγελου Αβέρωφ.

Από το Σάββατο 16 Μαρτίου το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο και στη διαδικτυακή πλατφόρμα του φεστιβάλ www.filmfestival.gr και στο κανάλι της Πινακοθήκης στο YouTube Το Πορτρέτο. Ο Γιώργος Ρόρρης ζωγραφίζει τον Ευάγγελο Αβέρωφ (youtube.com).

Συντελεστές του ντοκυμαντέρ:
Σκηνοθέτες: Αντώνης Συμεωνίδης-Καλλιόπη Αλεξιάδου
Σενάριο: Καλλιόπη Αλεξιάδου
Δ/νση Φωτογραφίας-Μοντάζ-Ήχος: Αντώνης Συμεωνίδης
Μουσική: Motion Array, Artlist
Διεύθυνση Παραγωγής: Πέτρος Ντόκος, Reach The Agency

Μοιραστείτε τη σελίδα