Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει ως χορηγός το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, με στόχο την διεύρυνση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Πινακοθήκης. Η ανακοίνωση της χορηγίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023 εκπρόσωποι της Τράπεζας Ηπείρου και της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στα Γραφεία Διοίκησης της Τράπεζας στα Ιωάννινα.

Η Συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Κωνσταντίνου Ζωνίδη, ο οποίος ανέφερε: «Για περισσότερα από 40 χρόνια, η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υλοποιεί ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με στόχο την ενδυνάμωση της Ηπείρου και την προσφορά στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Έχοντας παρουσία σε όλη την Ήπειρο, η Τράπεζα Ηπείρου με τη λειτουργία εδώ και έναν χρόνο του καταστήματός της στο Μέτσοβο, στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και κάθε πολιτιστική δραστηριότητα σε ένα μέρος που ξεχειλίζει από παράδοση και πολιτισμό. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και δραστηριότητας των μαθητών. Εκ μέρους της Τράπεζας Ηπείρου, θα ήθελα να συγχαρώ τους ανθρώπους της Πινακοθήκης για το έργο που επιτελούν στην προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου και της σημασίας της Τέχνης. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή δράση θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς μας με την τοπική κοινωνία».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ κ. Τατιάνα Αβέρωφ-Ιωάννου, η οποία δήλωσε σχετικά: «Ο εκπαιδευτικός ρόλος ενός μουσείου αποτελεί βασικό πυλώνα της σύγχρονης μουσειακής πολιτικής, ιδίως για ένα μουσείο που βρίσκεται στην Ελληνική περιφέρεια. Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η Πινακοθήκη Αβέρωφ έδωσε μεγάλο βάρος στα εκπαιδευτικά της προγράμματα, με στόχο την προσέλκυση του κοινού μέσα από δραστηριότητες που θα κατέρριπταν σιγά σιγά την αντίληψη ότι η τέχνη είναι κάτι δύσκολο και ελιτίστικο που δεν απευθύνεται σε όλους. Σήμερα, ύστερα από 35 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, νιώθουμε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το έργο μας αγκαλιάζεται από την Τράπεζα Ηπείρου, έναν φορέα της περιοχής μας, που με τη στήριξή του θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε και να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις εκπαιδευτικές δράσεις τις Πινακοθήκης».

Εκπαιδευτικό εργαστήρι στη μόνιμη φωτογραφική έκθεση του Κώστα Μπαλάφα
Εκπαιδευτικό εργαστήρι στα έργα της μόνιμης συλλογής της Πινακοθήκης
Μοιραστείτε τη σελίδα