Παρουσίαση του ντοκιμαντέρ «Το Πορτρέτο: o Γιώργος Ρόρρης ζωγραφίζει τον Ευάγγελο Αβέρωφ» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Mετά τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ «Το Πορτρέτο: o Γιώργος Ρόρρης ζωγραφίζει τον Ευάγγελο Αβέρωφ» έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στην Τεχνόπολη στην Αθήνα. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κώστας Τασούλας, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ταινία, να συνομιλήσουν με τον ζωγράφο και τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ και να συνοδεύσουν τις συζητήσεις τους με τα κρασιά Κατώγι Αβέρωφ, σε μια βραδιά με ωραία, ανοιξιάτικη και δημιουργική ατμόσφαιρα

Πρόκειται για μια ταινία 30 λεπτών που παρακολουθεί τον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη να ζωγραφίζει το πορτρέτο του Ευάγγελου Αβέρωφ. Για ένα διάστημα δυόμιση περίπου μηνών καταγράφεται η πορεία της δημιουργίας, από την αρχική ανάληψη του έργου και την προεργασία ως τη γνωριμία και την ταύτιση με το πρόσωπο που ο Γιώργος Ρόρρης καλείται να ζωγραφίσει. Μέσα από συνεντεύξεις και εικόνες του αρχείου, η ταινία συνθέτει το πορτρέτο του Ευάγγελου Αβέρωφ και ακολουθεί τις πρώτες πινελιές και την αγωνιώδη πορεία, έως την τελική ολοκλήρωση του έργου – το οποίο και εκτίθεται πλέον στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Δείτε την ταινία: (336) Το Πορτρέτο. Ο Γιώργος Ρόρρης ζωγραφίζει τον Ευάγγελο Αβέρωφ - YouTube

Σκηνοθεσία: Αντώνης Συμεωνίδης – Καλλιόπη Αλεξιάδου
Παραγωγή: Κατώγι Αβέρωφ Α.Ε.
Εκτέλεση παραγωγής: Πέτρος Ντόκος, Reach the agency

Μοιραστείτε τη σελίδα