Έκθεση

"Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας"

Τόπος
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο
Ημερομηνία
22/08/2015 - 15/09/2015, Περιοδική έκθεση
Μοιραστείτε τη σελίδα

Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ σε συνεργασία με τον καθηγητή γλύπτη Γιώργο Χουλιαρά και ομάδα αποφοίτων και φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, συνέχισαν για δεύτερη χρονιά την γόνιμη συνεργασία τους, ολοκληρώνοντας μια σειρά εικαστικών επεμβάσεων κατά μήκος της μικρής χαρτογραφημένης διαδρομής στο βιότοπο της αρκούδας «Στα χνάρια της αρκούδας». Πρόκειται για γλυπτικές κατασκευές και εικαστικές παρεμβάσεις, σε επιλεγμένες περιοχές πάνω στη διαδρομή του μονοπατιού μέσα στο δάσος, που έχουν στόχο, με απλά υλικά, όσο το δυνατόν οικολογικά, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γιώργος Χουλιαράς, καθηγητής Γλυπτικής, ΑΣΚΤ, Ανδρέας Αραπάκης, απόφοιτος ΑΣΚΤ, Σπύρος Λισγάρας, απόφοιτος ΑΣΚΤ, Λέανδρος Ντόλας, απόφοιτος ΑΣΚΤ, Ηλίας Τσώλης, φοιτητής ΑΣΚΤ, Αντώνης Χαλυβίδης, φοιτητής ΑΣΚΤ.
Οι καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στο Μέτσοβο από 22 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 και στο διάστημα αυτό φιλοτέχνησαν τα έργα τους, τα οποία και εγκατέστησαν στο δάσος. Πρόκειται δηλαδή για ένα Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής, στο οποίο ενδιαφερόμενοι επισκέπτες και ομάδες παιδιών κάθε ηλικίας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά και να αναπτύξουν έναν ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργούς.
Τα εγκαίνια έγιναν επί τόπου στο δάσος (θέση Πολιτσόρα) το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε αγωνιστική νυχτερινή προπόνηση (Ursa Night Trail) και περιπατητική διαδρομή, με αφετηρία την κεντρική πλατεία Μετσόβου και τερματισμό στον χώρο των εγκαινίων όπου έλαβαν χώρα διάφορες εκδηλώσεις.