Έκθεση

"Συλλογή Γεωργίου Αβέρωφ: Δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική από την Εθνική Πινακοθήκη"

Τόπος
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο
Ημερομηνία
25/09/1999 - 25/11/1999, Περιοδική έκθεση
Μοιραστείτε τη σελίδα

Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1999 η έκθεση Συλλογή Γεωργίου Αβέρωφ: Δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική από την Εθνική Πινακοθήκη”, με τα έργα που κοσμούσαν το σπίτι του μεγάλου Ευεργέτη στην Αλεξάνδρεια. Τα έργα αυτά, που ανήκουν σήμερα στις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά συγκεντρωμένα στο ευρύ κοινό και, με την ευκαιρία της έκθεσης, συντηρήθηκαν από ομάδα συντηρητών και μελετήθηκαν από την ιστορικό τέχνης Αγγέλα Ταμβάκη.
Η έκθεση εντάχθηκε στις φθινοπωρινές εκδηλώσεις της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο, που συμμετείχε με αυτό τον τρόπο στις εκδηλώσεις μνήμης για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του Γεωργίου Αβέρωφ.
Επιμελήτριες έκθεσης: ‘Ολγα Μεντζαφού-Πολύζου 
και Αγγέλα Ταμβάκη.
Διάρκεια έκθεσης: 25 Σεπτεμβρίου – 25 Νοεμβρίου 1999.
ΧΟΡΗΓΟΣ: Κατώγι Αβέρωφ ΑΕ
Παράλληλα με την έκθεση παρουσιάστηκαν οι δύο νέες εκδόσεις του Ιδρύματος για τον Γεώργιο Αβέρωφ:
α) ο πολυτελής κατάλογος-λεύκωμα Συλλογή Γεωργίου Αβέρωφ: Δυτικοευρωπαϊκή ζωγραφική από την Εθνική Πινακοθήκη”, με κείμενα Αγγέλας Ταμβάκη και επιμέλεια ‘Ολγας Μεντζαφού-Πολύζου και Αγγέλας Ταμβάκη, και
β) το πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο για νέους “Γεώργιος Αβέρωφ: από το Μέτσοβο στην Αλεξάνδρεια” της συγγραφέως-παιδαγωγού Γιολάντας Χατζή.