Έκθεση

"Έκθεση Αποφοίτων Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ"

Τόπος
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο
Ημερομηνία
17/05/2022 - 17/05/2022, Περιοδική έκθεση
Μοιραστείτε τη σελίδα

Εγκαινιάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2005 στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, η έκθεση του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το Δήμαρχο Μετσόβου, κ. Κωνσταντίνο Τζαφέα, και τον Διευθυντή του Γραφείου της Θεσσαλονίκης του Ο.Π.Ε.Π., κ.Μηνά Σαμαντζίδη. 
Η Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ αποτέλεσε τον πέμπτο σταθμό της συγκεκριμένης έκθεσης με έργα νέων δημιουργών, που αποφοίτησαν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς 2004-2005 από τα Εργαστήρια Ζωγραφικής, το Εργαστήριο Γλυπτικής και το Εργαστήριο Χαρακτικής μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Πτολεμαΐδα και τα Γρεβενά.
Η έκθεση αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. αποτελεί αναμφίβολα την κορύφωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας δίνοντας συγχρόνως μια γεύση της ατμόσφαιρας του χώρου όπου η τέχνη συναντά την εκπαίδευση.  Για πολλούς νέους δημιουργούς αποτελεί σταθμό στην εικαστική τους πορεία αντιπροσωπεύοντας κατά κανόνα την πρώτη δημόσια παρουσίαση της δουλειάς τους σε καθιερωμένο εικαστικό χώρο και στην κριτική θεώρηση όλων εκείνων που επιμένουν να προβληματίζονται και να αναζητούν το ύφος και το ήθος της απάντησης σε ζητήματα της εποχής μας μέσα από τη σύγχρονη τέχνη.
Στο πλαίσιο των δράσεων του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η έκθεση περιόδευσε ανά την Ελλάδα, προσφέροντας έτσι την ευκαιρία σε νέους της περιφέρειας να εξοικειωθούν και να «γνωρίσουν» από κοντά ένα αντιπροσωπευτικό κομμάτι των νέων Ελλήνων δημιουργών.  

Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Διβάρης, Επικ. καθηγητής Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.
Διάρκεια έκθεσης: έως 11 Ιανουαρίου 2006
Χορηγός επικοινωνίας: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση 3, ΕΤ 3