Έκθεση

"Διαγράφοντας το σήμερα, το αύριο, το χθες. Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες. Αφιέρωμα στο Νομό Ιωαννίνων". Θεματική έκθεση.

Τόπος
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο
Ημερομηνία
29/06/2002 - 30/11/2002, Περιοδική έκθεση
Μοιραστείτε τη σελίδα

Έκθεση 51 καλλιτεχνών με πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από την γνωριμία τους με το νομό Ιωαννίνων – έργα γλυπτικής, παραστατικής, αφηρημένης και γεωμετρικής ζωγραφικής, έργα εννοιολογικά, εγκαταστάσεις, video, video animation, ανάγλυφα, επιτοίχια, φωτεινά κουτιά και φωτογραφίες, αντλώντας της έμπνευσή τους από τους θρύλους, την ιστορία, τις μνήμες, το τοπίο και τους ανθρώπους της περιοχής-, μέσα απ’ τα οποία γίνεται μια μικρή καταγραφή-παρουσίαση του σύγχρονου εικαστικού τοπίου της χώρας μας. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στις 29 Ιουνίου και είχε διάρκεια έως τις 30 Νοεμβρίου 2002.
Νωρίτερα το 2001 είχε πραγματοποιηθεί η ξενάγηση των 51 καλλιτεχνών στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων με δύο εξαήμερες εκδρομές-ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα της γνωριμίας των καλλιτεχνών με το νομό διηύθυνε ο αρχιτέκτονας και Δρ. Κοινωνικής και οικονομικής Γεωγραφίας κ. Μιχάλης Αράπογλου.
H έκθεση στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσίασε την έκθεση από 4 Απριλίου έως 25 Μαϊου 2003 με την υποστήριξη του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από 18 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου 2003.
Επιμέλεια έκθεσης: Δρ. Λίνα Τσίκουτα
ΧΟΡΗΓΟΙ: Υπουργείο Πολιτισμού, Κατώγι & Στροφιλιά Α.Ε., Ιδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Γ. Καραβίας & Συνεργάτες- Ασφάλιση Έργων Τέχνης.
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Αlpha-Όμιλος ΜΜΕ.