Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Αβέρωφ, Οδηγός για νέους

Books on the Collection

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο-οδηγός από τη συγγραφέα Μαρίζα Ντεκάστρο, που απευθύνεται σε νέους, αλλά και σε κάθε φιλότεχνο, εκπαιδευτικό και γονιό.

Η συγγραφέας επέλεξε 21 πίνακες παλαιότερων και σύγχρονων ζωγράφων από τη μόνιμη συλλογή της Πινακοθήκης Αβέρωφ, που αντιπροσωπεύουν όλες τις τάσεις, τα κινήματα και τις τεχνοτροπίες δύο καλλιτεχνικά γόνιμων αιώνων, του 19ου και του 20ου , καθώς και τις ιδέες που συνέβαλαν στην εξέλιξη της ζωγραφικής.

Το βιβλίο, ακολουθώντας τη διάταξη της Πινακοθήκης, λειτουργεί και ως οδηγός, προτείνοντας μια διαδρομή στην ιστορία της νεοελληνικής ζωγραφικής έτσι ώστε ο επισκέπτης να περιηγηθεί στους χώρους, να παρατηρήσει, να ανακαλύψει, να σκεφτεί, να συνδέσει τα έργα με την εποχή τους και να μάθει τη μικρή ή τη μεγάλη ιστορία του δημιουργού τους.

Στη Μαρίζα Ντεκάστρο απονεμήθηκε με το βραβείο “Βίτω Αγγελοπούλου” σε συγγραφέα βιβλίου γνώσεων για παιδιά, για το βιβλίο-οδηγό “Με τους ζωγράφους της Πινακοθήκης Ε. Αβέρωφ“, κατά το διαγωνισμό του Ελληνικού τμήματος ΙΒΒΥ-Κύκλος Ελληνικού παιδικού βιβλίου το 2017.

52 σελίδες, 22Χ24 εκ., μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-7694-24-9, Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, 2016

Did you like this? Share it!