Εγκαίνια έκθεσης “Τόποι δημιουργίας, αφιέρωμα στο Μέτσοβο”

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης “Τόποι δημιουργίας, αφιέρωμα στο Μέτσοβο” το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, από τον Πρόεδρο της Βουλής κύριο Κώστα Τασούλα, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη και πλήθος επισκεπτών από όλη τη χώρα. Η έκθεση, στην οποία συμμετέχουν με πρωτότυπο έργο τους 64 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες, πραγματοποιείται με αφορμή μια διπλή επετειακή γιορτή: Τη συμπλήρωση, αφενός, των 30 χρόνων λειτουργίας της Πινακοθήκης στο Μέτσοβο και, αφετέρου, των 60 χρόνων από την αναμπέλωση των άγονων πλαγιών της περιοχής και τη δημιουργία του γνωστού σήμερα κρασιού «Κατώγι» από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Διάρκεια έκθεσης: 19 Οκτ. 2019 – 12 Ιαν. 2020.
Η έκθεση, την οποία επιμελείται η Δρ Λίνα Τσίκουτα, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου.
Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Πρόεδρος του MεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχρημάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, η CEO της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα και ο Πρόεδρος Ε.Μ.Σ.Τ. Νίκος Παπαναστασίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

.